© Femuntomb Team-2014 Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Ruta del Modernisme de Sant Sadurní d’Anoia Multi Geoamagatall
Us proposem una visita per Sant Sadurní d’Anoia i descobrir alguns dels seus edificis Modernistes. El ressorgiment econòmic de la comarca de l’Alt Penedès, especialment relacionat amb el conreu de la vinya i l'elaboració de vins i caves desprès del desastre de la fil·loxera, va propiciar l’arribada del corrent artístic i social del Modernisme. Propietaris agrícoles i comerciants impulsen edificacions amb tendències Modernistes per aconseguir el reconeixement social derivat de la seva puixança econòmica. Sant Sadurní té un bon grapat d’elements arquitectònics Modernistes que es poden descobrir fent la ruta que us proposem. En aquest mapa us presentem el recorregut que haureu de seguir per trobar 8 edificis modernistes de la vila i haureu de contestar les preguntes que us fem per a aconseguir les coordenades del catxé final que hi ha amagat. Ja sabeu ganes d’aventura i un terminal GPS és tot el que necessiteu per practicar la "recerca del tresor”. El geoamagatall està registrat a la pàgina oficial de geocaching amb el número GC5CJ8R: http://www.geocaching.com/geocache/GC5CJ8R_ruta-del-modernisme-de-sant-sadurni-danoia Coordenades: N 41º A. BCD E 1º  E. FGH
Magatzem Santacana i Roig És un edifici d'una sola planta, situat al carrer Josep Rovira, 27, adaptat al solar aixamfranat. Dissenyat inicialment com un celler és una mostra de com les estètiques modernistes i noucentistes també s’han aplicat als edificis industrials. Quantes portes d'accés originals té l’edifici? La resposta correspon a la incògnita H.
Un cop tingueu les 8 incògnites resoltes ja podeu anar a buscar el tresor que està amagat sota uns xiprers no gaire lluny de l’últim edifici modernista. Sort!! Nota: Un cop trobat el tresor si s’agafa l’objecte d’intercanvi s’ha de deixar alguna altra cosa de valor similar. Aquest joc el practiquen persones de totes les edats, entre ells nens petits, per la qual cosa no s'hi poden deixar objectes potencialment perillosos ni menjar que es pot fer malbé. Si us plau apunteu-vos a la llibreta de registre i deixeu el “tresor” amagat al mateix lloc on l'heu trobat, amb molt de compte de no ser vistos per persones alienes al joc.      Descarrega la descripció del geoamagatall         Coordenades N 41º A. BCD E 1º  E. FGH
Ateneu Agrícola L’Ateneu Agrícola és una entitat fundada a Sant Sadurní d'Anoia el 1877. Entre el 1908 i el 1909 es va edificar la nova seu, obra modernista de Miquel Madurell i Rius situada al carrer Josep Rovira 14. L'obra es distribueix en dues plantes, amb una composició simètrica, en la qual sobresurt un cos central amb pinacles d'ornamentació naturalista. Malauradament l'addició d'un pis a un dels costats, el 1934, va afectar la imatge de l'edifici.
Observeu els llums de la façana cada un d’ells està format per tres globus de vidre blanc. Quants globus de llum hi ha en total? Si al número de globus de vidre li resteu 3 tindreu la resposta a la incògnita G.
Ca la Maria Sàbat (Cal Rigol) Situada al carrer Raval, 16. És una construcció entre mitgeres, d’una sola crugia amb dues façanes idèntiques fent cantonada coronat per un magnífic pinacle a l'aresta. Destaca també el joc de línies corbes, la decoració floral i les baranes de ferro. En quin any es va construir l’edifici? La tercera xifra de l’any (la que equival a la desena) correspon a la incògnita F.
Casa Lluís Mestres Edifici d’estètica modernista situat al carrer del Raval, 25 construït per l’arquitecte Santiago Güell i Grau el 1909. Fixeu-vos en la façana i concretament amb la balconada correguda de la primera planta, els balcons de la segona i el coronament de terrat amb baranes amb ornamentació i motllures naturalista. Quantes motllures de flor com la de la fotografia es poden contar en la barana de la balconada correguda de la primera planta i en les baranes dels balcons situats a la segona planta? Aneu amb compte i no sumeu les motllures de flors de la barana del coronament del terrat. Si al número de motllures en forma de flor que heu contat li resteu 1 tindreu la incògnita E.
Casa de la Vila Situada a la plaça de l’Ajuntament i construïda entre 1896 i 1900 per l’arquitecte Ubald Iranzo i Eiras. Fixeu-vos en la façana molt neta de línies, amb balconada amb balustres i la decoració d’esgrafiats amb motius florals. Quants cossos té la façana principal? El número de cossos correspon a la incògnita D.
Cal Solà  Casa entre mitgeres d’una crugia construïda el 1909 i situada al carrer Sant Antoni, 17. Fixeu-vos amb l’aparador de l’entrada, en la façana i en els elements ornamentals classicistes. Quants balcons té? El número de balcons correspon a la incògnita C.
Casa Formosa Ragué Obra a mig camí entre l’eclecticisme i el modernisme de l’arquitecte Ramon Maria Riudor i Capella situada al carrer Diputació fent xamfrà amb el carrer Marc Mir. En quin any es va construir l’edifici? Sumeu la primera i l’ultima xifra de l’any i tindreu la incògnita B.
Cal Calixtus Edifici emplaçat en un solar del carrer Diputació fent cantonada amb Pompeu Fabra. Va ser construït el 1885 pel mestre d'obres Narcís Aran Vidal seguint les tendències eclèctiques de referència clàssica. Fixeu-vos sobretot a la façana que dona al jardí amb la magnífica galeria amb vidrieres modernistes de colors i formes curvilínies i vegetals que trenquen la sobrietat de l’edifici. En quin número del carrer Diputació està emplaçat l’edifici? Resteu-li una unitat en aquest número i tindreu la incògnita A.
Segueix-nos a:
Fem un tomb