Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
PONT DE L’ARCADA I AVENCS DES D’OLESA DE BONESVALLS Prop d’Olesa de Bonesvalls es troba aquest pont de roca natural que l’erosió de l’aigua ha creat a la roca calcària. Us proposem un itinerari per conèixer aquesta meravella natural juntament amb el forn de calç d’en Ràfols i tot una sèrie d’avencs que anireu trobant pel camí (Topògrafs, Font i Sagué, Arcada Gran, Ullera i Montesinos). Però ull si aneu amb nens.     DURADA: 2 h 30 min / 3 h DISTÀNCIA: 9,5 km     DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 404 m
PONT DE L’ARCADA
ENTREU ENTREU
EL CASTELLOT DES DE CASTELLVÍ DE LA MARCA Prop de Castellví de la Marca es troba aquesta talaia de 465 m dominada per les ruïnes del Castellvell de la Marca. Del castell només queden dempeus la torre de l’homenatge i la capella dedicada a Sant Miquel. El cim està rodejat de cingleres i a mig cingle de la paret nord de la muntanya se situa una important cova que podreu visitar. Us proposem una ruta circular que puja al cim pel fondo del Vicari i baixa per l’obaga de la muntanya.  
CASTELLVELL DE LA MARCA
ENTREU ENTREU
DURADA: 2 h 30 min / 3 h 30 min DISTANCIA: 7,65 km DIFICULTAT: Mitjana DESNIVELL TOTAL: 740 m
ERMITA D’ESPIELLS DES DE SANT SADURNÍ D’ANOIA Amb aquesta agradable ruta entre vinyes i bosquets podreu conèixer llocs tan interessants com l’ermita romànica de Sant Benet d’Espiells, la Miranda d’Espiells amb una panoràmica sobre les vinyes de Sant Sadurní i el sorprenent llac de Raventós i Blanc. També passareu molt a prop de les caves de Can Codorniu (es poden visitar si reserveu). Per acabar aprofiteu per donar un tomb i descobrir els encants de Sant Sadurní d’Anoia.
ERMITA D’ESPIELLS
ENTREU ENTREU
DURADA: 2 h 30 min / 3 h DISTÀNCIA: 12,2 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 350 m
VOLTA AL CASTELL I JACIMENT D’OLÈRDOLA Primer podeu visitar el jaciment d’Olèrdola amb vestigis dels ibers, romans i de l’època medieval. Dins del recinte emmurallat contemplareu la cisterna romana, l’església de Sant Miquel amb la seva necròpolis, la talaia romana i les restes del castell i cases medievals. Per completar la visita aquesta ruta pel parc d’Ordal us aproparà a la interessant necròpolis del Pla dels Albats, el forn de calç de Can Castellví i a diverses fonts molt populars a la comarca (Avellaner, Ametlló i Alba).
ESGLÉSIA DE SANT MIQUEL
ENTREU ENTREU
DURADA: 2 h / 2 h 30 min DISTÀNCIA: 7,6 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 299 m
MONTCAU DES DEL CASTELL DE GELIDA Primer podeu visitar el Castell de Gelida amb l’església de Sant Pere. L’excursió us aproparà fins a la popular font Freda i el Mirador de Can Voltà i arribareu fins al cim del Montcau (643 m) al bell mig de les Muntanyes d’Ordal d’on s’albiren unes esplèndides vistes de la comarca. També passareu pel costat de diverses masies (Can Migrat, Can Voltà, Cal Saldaña, Can Ginebreda, Can Rossell i Can Farigola) que us parlaran del passat i del present d’aquestes terres.
CASTELL DE GELIDA
ENTREU ENTREU
DURADA: 3 h / 4 h DISTÀNCIA: 13,8 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 644 m
PUIG DE LA MOLA DES D’OLESA DE BONESVALLS   Aquesta ruta comença i acaba a l’antic Hospital medieval d’Olesa també conegut com Hospital de Cervelló. Durant l’excursió passareu pel conegut avenc de l’Esquerrà que és un dels més importants del país amb 336 metres de fondària i pujareu al Puig de la Mola (535 m) a cavall entre el Penedès i el Garraf.
HOSPITAL D’OLESA DE BONESVALLS
ENTREU ENTREU
DURADA: 3 h  / 3 h 30 min DISTÀNCIA: 10,8 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 378 m
VOLTA AL PARC DEL FOIX  Abans de començar o en acabar us recomanem visitar el poble de Castellet i el seu castell (cal reserva prèvia). Aquesta ruta us aproparà a la bonica font d’Horta i el caseriu de Cal Bladet també conegut com a Can Guineu situat al peu del pantà de Foix que fou inaugurat el 1928. L’indret és molt bonic, passareu molt a prop de l’aigua i si aneu amb compte podreu contemplar alguna au.
CASTELL DE CASTELLET
ENTREU ENTREU
DURADA: 1 h 30 min DISTÀNCIA: 4,3 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 141 m
CASTELL DE MEDIONA I FONTS DE LES DEUS  La caminada comença a les fonts de les Deus a Sant Quintí de Mediona. Aquestes fonts amb vint-i-tres brocs són la surgència d’aigües més important del Penedès. També passareu pel mig del encinglerat castell de Mediona situat damunt l’antic camí que va de Sant Joan a Sant Quintí de Mediona. El castell i l’església és poden visitar (prèvia reserva). També veureu la font dels Capellans i passareu per la llera de la riera de Mediona al costat de les seves cingleres.  
FONTS DE LES DEUS
ENTREU ENTREU
DURADA: 2 h 30 min / 3 h 30 min DISTÀNCIA: 10,8 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 280 m
RUTA DE LES ERMITES DE PONTONS Amb aquesta ruta podreu conèixer dos ermites de Pontons situades en indrets abruptes i aeris de gran bellesa. Primer us enfilareu fins al turó encinglerat de Sant Joan on trobareu l’ermita romànica de Sant Joan de la Muntanya. Tot seguit baixareu fins a la riera de Pontons i tornareu a guanyar alçada cap al cingle del vessant oposat. Passareu a frec del Roc de la Senyera i recorrereu el caire de la cinglera fins a trobar, encastada a la roca, l’ermita de Sant Salvador de la Balma. 
ERMITA DE SANT JOAN
ENTREU ENTREU
DURADA: 2 h 30 min / 3 h 30 min DISTÀNCIA: 7,65 km DIFICULTAT: Mitjana DESNIVELL ACUMULAT: 740 m
ENTREU ENTREU
DURADA: 2 h DISTÀNCIA: 3,3 km DIFICULTAT: Fàcil DESNIVELL ACUMULAT: 380 m

Rutes a peu per

L’ALT PENEDÈS

© Femuntomb Team-2014
Segueix-nos a:
La nostra proposta de caminades per a gaudir amb família i amics del paisatge de l’Alt Penedès i descobrir les singularitats del territori. De cada Ruta trobareu la descripció detallada, el croquis, el track GPS, una galeria fotogràfica i la informació de com arribar-hi, la previsió del temps i qué visitar pels voltans. Abans de començar les rutes és molt important llegir l’avís i recomanacions que us fem.
Fem un tomb RUTES 9 3 1 5 7 6 8 2 4