Esquirol

Família: Esciúrids  Espècie: Sciurus vulgaris 
© Femuntomb Team-2014 Fem un tomb Qui som Serveis que oferim Contacte Avís legal Col·labora INICI AGENDA RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
L'esquirol és un mamífer rosegador de petites dimensions, d'entre 38-45 cm de longitud, que viuen en els arbres (arborícola). El seu pelatge varia de color en funció de la subespècie, el sexe, l'edat i l'estació. Tenen el cap i coll diferenciats del tronc, i unes orelles llargues i punxegudes, amb plomalls de pèls a la punta. Les seves potes anteriors són petites i curtes mentre que les posteriors són llargues i fortes i li permeten saltar d'un arbre a l'altre. Amb les ungles corbes i punxegudes s'arrapa a l'escorça dels arbres. La cua llarga, peluda i estarrufada l'ajuda a mantenir-se en equilibri quan camina per les branques. A més a més la seva bona vista li permet calcular bé les distàncies quan salta. Les estacions influeixen en el seu ritme d'activitat, que és diürna i s'accentua a la matinada i migdia. L'aparellament sol ser de febrer a juny. Les femelles, pareixen entre 3 i 4 cries. Els esquirols viuen a tot el món excepte a Austràlia. Acostumen a viure en boscos caducifolis o de coníferes. A Catalunya habita en gran part del territori, però l'excessiva pressió cinegètica -causada per el seu ús comercial en la taxidèrmia-, i una explotació forestal molt intensa de les pinedes, va fer que les poblacions minvessin molt. Actualment la seva cacera està estrictament prohibida i l'espècie s'està recuperant. Font: Revista Excursionisme 
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: