Porc senglar

Família: Suidae   Espècie: Sus scrofa 
© Femuntomb Team-2014 Fem un tomb Qui som Serveis que oferim Contacte Avís legal Col·labora INICI AGENDA RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
El porc senglar és un mamífer de mida mitjana d’un aspecte feréstec i massís amb uns potents ullals. Els mascles no solen passar dels 100 Kg, tot i que excepcionalment poden arribar als 150 Kg i les femelles oscil·len entre 40 i 65 kg. La seva longitud màxima sol ser d’un metre i mig, la cua fa uns 22 cm i l’alçada fins a la creu uns 65 cm. Te un cap gros i allargat mentre que el coll es rígid, voluminós i molt poc articulat. Les potes són molt curtes, encara que les de davant són més llargues que les de darrera. Es troba distribuït per bona part d’Euràsia i una petita part del nord d’Àfrica. Tanmateix també ha estat introduït al continent americà, Oceania i algunes illes del Pacífic. A Catalunya el senglar és l’únic dels grans mamífers comú als nostres boscos. Té una gran olfacte que li permet detectar l'aliment com ara tòfones o vegetals i animals sota terra o fins i tot depredadors a més de 100 metres de distancia. L’oïda del senglar també és molt fina mentre que la visió que li proporcionen els seus petits ulls és limitada i nomes útil durant el crepuscle. El pelatge està format per pèls gruixuts i aspres.  Varia amb l’estació de l'any i va des de colors grisencs a negre fosc, passant per colors rogencs i marrons. Al néixer, els garrins tenen un color marró clar amb onze ratlles longitudinals de marró fosc. Són animals bàsicament nocturns i crepusculars, i s'adapten a tot tipus d'hàbitats però prefereixen els llocs amb una vegetació alta on camuflar-se i amb abundància l'aigua per a beure i rebolcar-se en el fang. Els seus hàbitats predilectes son els alzinars i els boscos caducifolis o mixtes. Tot i ser un animal omnívor, la dieta del senglar és sobretot vegetariana.  Poden arribar a viure fins a 20 anys, però per efecte de la cacera la gran majoria no passa dels 2 anys. Actualment la cacera té l’efecte beneficiós de controlar les nombroses poblacions de senglars que en ocasions poden malmetre les collites. Font: Revista Excursionisme
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: