© Femuntomb Team-2014
El castell de Castellet es troba al poble de Castellet situat al cim d'un turó al costat de l'embassament del riu Foix. Servia per a controlar el sector oriental de la plana del Penedès. La primera referència documental coneguda del castell data de l'any 977. La fortalesa va tenir una gran importància estratègica fins al segle XVI. En aquests segles, la possessió del castell va alternar entre diversos llinatges de feudataris, els comtes de Barcelona (segle XI) i la Corona Catalano- aragonesa (segle XV). A partir d'aleshores, el castell va anar encadenant períodes de decadència fins a arribar a l'estat de ruïna. Entre el 1928 i el 1930 es va fer una restauració parcial del castell. Al cap dels anys, el castell va ser declarat bé cultural d'interès nacional. L’any 1999 l’empresa Acesa va adquirir l’edifici i el va rehabilitar acuradament. Actualment, el castell de Castellet és la seu de la fundació Abertis i és el nou centre per a les Reserves de la Biosfera dels Ecosistemes Mediterranis que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO).  
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Es troba situat a la plaça del Castell al poble de Castellet. La gestió de les visites la fa la Fundació Abertis propietaria de l’edifici. Les visites guiades es duen a terme el segon cap de setmana de cada mes, en dissabte i diumenge, de 10 a 14 h. La visita, en grups de 15 persones com a màxim, és gratuïta i dura aproximadament 45 minuts. Es recomana fer la reserva trucant al 902 430 462. Per a més informació consulteu la pàgina web www.fundacioabertis.org.  
CASTELL DE CASTELLET
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: