© Femuntomb Team-2014
El tracta d’un castell mig enrunat amb una església adjacent, dedicada a Sant Pere, que es troba al poble de Gelida. L'església és l'únic edifici que roman dempeus.  El conjunt d'edificis que formen part del castell s'estenen sobre un esperó rocós delimitat pels torrents de Cantillepa i de Sant Miquel cercats per les muntanyes del nord de la serra de l’Ordal. El castell de Gelida constitueix un molt bon exemple del procés històric dels nostres castells, especialment pel que fa als del territori de la Marca. Iniciada la seva construcció dins el segle IX, és documentat des del segle X juntament amb l’església dedicada a Sant Pere, la qual va ser parròquia del poble fins el 1871. El conjunt és propietat de l’Ajuntament de Gelida des de la seva adquisició el 1968, mentre que l’església continua sota titularitat parroquial. Des de la seva fundació el 1965 l’Associació d’Amics del Castell de Gelida s’ha fet càrrec de la recuperació del monument i posteriorment de la seva gestió.
Fem un tomb Qui som Serveis que oferim Contacte Avís legal Col·labora INICI AGENDA RUTES QUČ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
El castell és pot visitar de dimarts a divendres de 9 a 15 h i els caps de setmana i festius de 10 a 14 h (les visites guiades són a les 10 h 30 i a les 12 h 30). El centre d’interpretació és tancat al públic durant el mes d’agost i del 17 de desembre al 14 de gener inclòs. Hi ha diverses modalitats de visites. La visita a l’església de Sant Pere del Castell més l’exposició permanent té una durada de 30 minuts i un preu de 2 €; gratuïta per a menors de 9 anys. La visita General és un recorregut guiat pel recinte inferior del castell que inclou un audiovisual, la visita a l’església de Sant Pere i l’exposició permanent. Té una durada de 45 minuts i un preu de 3 €; 2,5 € estudiants i carnet jove, jubilats i grups (mínim 12 persones); 1 € socis de l’AACG; gratuïta per a menors de 9 anys. La visita Completa és un recorregut guiat per tot el recinte del castell que inclou un audiovisual, la visita a l’església de Sant Pere i l’exposició permanent. Té una durada de 1 h 30 min i un preu de 5 €; 4 € estudiants i carnet jove, jubilats i grups (mínim 12 persones); 3 € socis de l’AACG; gratuïta per a menors de 9 anys. També hi ha modalitats de visita General o Completa que inclouen una degustació d’unes postres, vi piment i neules, elaborat seguint receptes de cuina medieval (en aquestes modalitats de visita es imprescindible fer una reserva prèvia). Per a més informació o reserves consulteu la pàgina web de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida www.aacg.info. També podeu trucar al 937 790 146 o enviar un correu a ci@castellgelida.org.
CASTELL DE GELIDA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
Galeria Fotogrŕfica