© Femuntomb Team-2014
El tracta d’un castell mig enrunat amb una església adjacent, dedicada a Sant Pere, que es troba al poble de Gelida. L'església és l'únic edifici que roman dempeus.  El conjunt d'edificis que formen part del castell s'estenen sobre un esperó rocós delimitat pels torrents de Cantillepa i de Sant Miquel cercats per les muntanyes del nord de la serra de l’Ordal. El castell de Gelida constitueix un molt bon exemple del procés històric dels nostres castells, especialment pel que fa als del territori de la Marca. Iniciada la seva construcció dins el segle IX, és documentat des del segle X juntament amb l’església dedicada a Sant Pere, la qual va ser parròquia del poble fins el 1871. El conjunt és propietat de l’Ajuntament de Gelida des de la seva adquisició el 1968, mentre que l’església continua sota titularitat parroquial. Des de la seva fundació el 1965 l’Associació d’Amics del Castell de Gelida s’ha fet càrrec de la recuperació del monument i posteriorment de la seva gestió.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUČ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
El castell és pot visitar de dimarts a divendres de 9 a 15 h i els caps de setmana i festius de 10 a 14 h (les visites guiades són a les 10 h 30 i a les 12 h 30). Durant el mes d’agost de dimarts a divendres de 10 a 14h. El centre d’Interpretació és tancat al públic del 15 de desembre al 15 de gener. Hi ha diverses modalitats de visites: Un tomb pel Castell. Visita  lliure. Tarifa general: 1 €. Tarifa gratuïta: residents a Gelida, socis de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida, carnet RECERCAT, Carnet Jove i menors de 9 anys. Un Castell i una Església. Visita guiada a l’església de Sant Pere, on es projecta un audiovisual i visita lliure a l’exposició permanent del Centre d’Interpretació. Duració: 30 minuts. Tarifa general: 3 €. Tarifes reduïdes: Estudiants, Carnet Jove, jubilats, grups mínim 10 persones i carnet RECERCAT: 2 €. Socis de l'Associació d'Amics del Castell de Gelida: 1 €. Tarifa gratuïta: menors de 9 anys. Un Castell de la Marca. Recorregut guiat pel recinte inferior del castell que inclou un audiovisual, la visita a l’església de Sant Pere i a l’exposició permanent del Centre d’Interpretació. Duració: 1 hora. Tarifa general: 4 €. Tarifes reduïdes: Estudiants, Carnet Jove, jubilats, grups (mínim 10 persones) i carnet RECERCAT: 2,50 €. Socis de l'Associació d'Amics del Castell de Gelida: 1'50 €. Tarifa gratuïta: menors de 9 anys. El Castell pedra a pedra. Recorregut guiat per tot el recinte del castell que inclou un audiovisual, la visita a l’església de Sant Pere i a l’exposició permanent del Centre d’Interpretació. Duració: 1 h 30 minuts. Tarifa general: 5 €. Tarifes reduïdes: Estudiants, Carnet Jove, jubilats, grups (mínim 10 persones) i carnet RECERCAT: 4 €. Socis de l'Associació d'Amics del Castell de Gelida: 3 €. Tarifa gratuïta: menors de 9 anys. També hi ha modalitats de visita que inclouen una degustació d’unes postres, vi piment i neules, elaborat seguint receptes de cuina medieval (en aquestes modalitats de visita es imprescindible fer una reserva prèvia amb una antelació mínima de 3 dies). Per a més informació o reserves consulteu la pàgina web de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida www.castellgelida.org  També podeu trucar al 937 790 146 o enviar un correu a ci@castellgelida.org.
CASTELL DE GELIDA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
Galeria Fotogrŕfica