© Femuntomb Team-2014
El castell de Mediona està situat damunt del congost de Mediona del riu de Bitlles, afluent del riu Anoia. Està encinglerat damunt l’antic camí que va de Sant Joan a Sant Quintí de Mediona. Un pas estratègic per controlar la via de comunicació entre el Penedès i l'Anoia, entre la Mediterrània i la Catalunya interior. Les restes que es veuen actualment pertanyen a èpoques diverses. Des del Turó Fundacional del segle X, probablement fortificat abans pels sarraïns, fins a la Torre Grossa, edificada al segle XV pel duc de Cardona, tot passant per la construcció templera del XIII o la capella romànica del XII i la seva posterior ampliació gòtica del XIII-XIV, el castell de Mediona ha anat aplegant història i llegendes, que ara podeu resseguir amb visites guiades. Dins del clos fortificat hi ha l'església del castell dedicada a Santa Maria; és d'una nau amb volta apuntada gòtica i absis poligonal (segle XIV). La situació del castell es immillorable per a tota mena d’activitats esportives (caminades, bicicleta, escalada, etc.). Hi ha un PR, les rutes del vi i del cava i la nova ruta de l’aigua que va de Sant Sadurní fins a Mediona que passen pels voltants del castell. També hi ha una empresa a Sant Joan que munta excursions en bicicleta per la zona. I en diversos sectors de les parets del congost hi ha obertes diverses vies d’escalada.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUČ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Es troba situat damunt l’antic camí que va de Sant Joan a Sant Quintí de Mediona. La visita guiada té una durada aproximada d’una hora i mitja i un cost pels adults de 6 € per persona. Nens  de 6 a 12 anys 4 €. Gratuït per a infants menors de 5 anys. Poden fer-se visites més breus de 45 minuts a un preu de 5 € per persona. És imprescindible concertar les visites guiades i altres serveis trucant al telèfon 938 985 701. Per a més informació consulteu la pàgina web www.castelldemediona.cat. En el blog trobareu la descripció de les vies d’escalada del congost de Mediona.
CASTELL DE MEDIONA  
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
Galeria Fotogrŕfica