© Femuntomb Team-2014
El castell de Penyafort es troba situat a Santa Margarida i els Monjos, vora el curs del riu Foix. És un conjunt arquitectònic declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, que està format per les restes de l'antic casal fortificat de Penyafort (torre medieval circular, llenços de mur), un convent dominic del segle XVII, i una casa pairal del segle XIX. El castell de Penyafort, format inicialment per una torre i una casa quadra, fou construït durant el segle XI, després de la ràtzia d'Al- Mansur, com un castell de frontera depenent del senyor d'Olèrdola. Més endavant s'independitzarà amb el domini dels senyors de Penyafort que hi romandran fins a meitats del segle XIV.  El convent dataria dels segles XVII i XVIII, en diverses construccions i ampliacions que es reprendrien el segle XIX, després de la desamortització. Durant la Guerra Civil Espanyola, l'església fou saquejada i es va habilitar com a presó. L'any 2002, l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va adquirir el convent. Actualment s’hi ubica un Centre d'Informació del Parc del Foix i és una porta d'accés al Parc Natural. També és el punt d’inici de la ruta dels refugis antiaeris situats a diferents indrets del municipi.    
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Es troba situat a les afores de Santa Margarida i els Monjos. Al castell s'hi ubica un Centre d'Informació del Parc del Foix que està obert els dissabtes, diumenges, festius i ponts de 10 a 14 h (Tancat de Nadal a Reis). Les visites guiades tenen lloc cada segon diumenge de mes a les 11 h. Cal inscripció prèvia. La ruta dels refugis antiaeris es fa el quart diumenge de cada mes i comença a les 11 h al castell de Penyafort on es visita el centre d’informació, l’església i el pati de la presó. La ruta continua al CIARGA, Centre d'Interpretació de l'Aviació Republicana i la Guerra Aèria. Cal inscripció prèvia. L’Aplec del Castell té lloc el primer diumenge de juny i dins les seves activitats inclou visites guiades pel recinte, entre d’altres. El Remeiart es celebra durant la primera quinzena de juny i culmina amb la celebració de la Fira Remeiart al Castell el tercer diumenge de juny, amb activitats diverses relacionades amb les herbes remeieres i vistes guiades al recinte. Per a més informació truqueu als telèfons 938 186 128 / 669 287 539 o envieu un correu a turisme@smmonjos.cat. Consulteu la pàgina web www.castelldepenyafort.blogspot.com.es.   
CASTELL DE PENYAFORT 
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: