© Femuntomb Team-2014
El castell de Subirats s'alça a 300 metres d'altitud sobre un petit esperó allargat de roca calcària que queda aixecat entre la vall i el pla penedesenc. El Castell de Subirats és el primer castell documentat del Penedès, documents històrics del segle X parlen del castell com a part del sistema defensiu del Penedès. Va ser punt clau en la defensa de la frontera de la Marca del Penedès. Posteriorment va ser ampliat en diverses etapes. La torre de l'homenatge es construí el segle XI. El castell probablement va ser derruït durant la Guerra dels Segadors, 1640-1652 pel marquès de los Vélez. D'aquest conjunt tan imponent, que ocupava tot el cim, només queda dempeus part de la muralla de llevant, de la construcció anomenada baluard i del nucli principal. El conjunt s'alça a tocar de l'església de Sant Pere del Castell, o santuari de la Mare de Déu de la Font Santa. Des de l’any 1971 s’estan escometent obres de restauració del Castell i del Santuari. L’1 de maig de cada any se celebra l’Aplec del Pa i l’Empenta al Castell de Subirats – Santuari de la Font Santa.   
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUČ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
S’hi accedeix des de la carretera BP-2427 de Sant Sadurní d’Anoia a Sant Pau d’Ordal per un desviament des del nucli dels Casots. Visita guiada cada dissabte i diumenge a les 11 h. Possibilitat de visites per a escoles i grups (mínim de 15 persones) en qualsevol altre dia i horari. La durada del recorregut és de dues hores i inclou el visionat d’un audiovisual sobre la història del Castell, un circuit pel recinte fortificat i l’entrada al museu i el Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa. L’import de la visita és de 3 €, gratuït pels menors de 12 anys. El Patronat de Turisme de Subirats gestiona les reserves i promoció del Castell de Subirats. Per a més informació truqueu al telèfon 938 993 499 o envieu un correu a info@turismesubirats.cat. Consulteu la pàgina web www.turismesubirats.cat.  
CASTELL DE SUBIRATS I SANTUARI DE LA FONT SANTA  
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
Galeria Fotogrŕfica