© Femuntomb Team-2014
La influència del sol i del mar Mediterrani fan del Penedès un territori privilegiat per al cultiu de la vinya. Al bell mig de la depressió prelitoral catalana, entre la serralada prelitoral i les petites planes de la costa mediterrània, maduren les vinyes del Penedès de tradició mil·lenària.  De la singularitat del territori en resulta la diversitat dels seus vins i caves. Els homes i dones dedicats a l'elaboració de vins i caves entenen la seva tasca com un art i un compromís. La millor manera de descobrir el Penedès es visitant algun dels seus cellers. L’enoturisme està de moda. A l’Alt Penedès hi ha prop de 120 empreses elaboradores de vi amb denominació d’origen Penedès i al voltant de 170 elaboradors de cava, dels quals 70 es localitzen a Sant Sadurní d’Anoia, la capital del cava. Les portes de molts cellers i caves estan obertes per dur a terme visites guiades i descobrir-ne els secrets de producció, realitzar un tast dels seus vins i caves, fer un maridatge, passejar entre vinyes, etc.  
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
La oferta d’enoturisme al Penedès és molt amplia. Podeu consultar les següents pàgines web: www.dopenedes.cat, www.elsvinsdelpenedes.com, www.vinsdecatalunya.cat, www.institutdelcava.com, www.crcava.es, i sobretot www.enoturismepenedes.cat.  
CAVES I CELLERS (ENOTURISME)
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: