© Femuntomb Team-2014
Enguany el Cementiri Patrimonial de Vilafranca del Penedès celebra el 175 aniversari de la seva inauguració. El Cementiri es va començar a construir el 1839 en el solar que ocupava l'antic convent dels caputxins. Està format per un conjunt de construccions funeràries, jardins i una capella pública. La construcció i el desenvolupament inicial del Cementiri correspon amb el període de desenvolupament dels corrents romàntics i, per això es troben representats dins el seu recinte tots els moviments artístics de finals del segle XIX i començaments del XX.  Arquitectes de renom van dissenyar algunes de les edificacions més notables. La primera obra d’inspiració medievalista es la capella del cementiri (1864) que s'edifica segons projecte de l'arquitecte Joan Torras. Dins les pautes del neoclassicisme s'aixeca el panteó de la família Miret-Abad (1886). La tendència neogòtica està present a través del arquitecte August Font amb el panteó de la família Milà i Fontanals (1886). Mentre que Santiago Güell projectà el 1902 el panteó de la família Via i Oliveras de tendència medievalista eclèctica amb elements neo-romànics i  modernistes i posteriorment el d'Antonio Jané (medievalista neogòtic).  El 1913 l'arquitecte Josep Domènech projectà el panteó modernista de Ramon Marimon i família.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Està situat a Vilafranca del Penedès. L'horari d'obertura del cementiri és de dilluns a dissabte de 9 a 18 h i els diumenges i festius de 9 a 15 h.  Preu de la visita guiada 4 €. Per a més informació o reserves visiteu l’Oficina Municipal de Turisme (carrer Hermenegild Clascar, 2), truqueu al telèfon 938 181 254 o consulteu la pàgina web www.turismevilafranca.com/ca. El cementiri és membre de l’ASCE, Associació Europea de Cementiris Significatius (www.significantcemeteries.org).  
CEMENTIRI PATRIMONIAL DE VILAFRANCA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: