© Femuntomb Team-2014
El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA) és un equipament museogràfic que té com a objectiu la recerca, la conservació i la difusió de tot el patrimoni material i immaterial referit a l'aviació republicana durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939). S’emplaça a l’espai del Serral dins l’aeròdrom republicà dels Monjos que formava part del Vesper de la Gloriosa. Està dedicat a explicar la història de l’aviació republicana, tot mostrant el desenvolupament de l’aviació durant la guerra, la intervenció estrangera i la guerra aèria al front i a la rereguarda. També ens expliquen com es construïa un aeròdrom, quins avions s’hi emplaçaven, els tallers de muntatge i reparació i el personal (aviadors, mecànics, armers, etc.). L’exposició combina escenografies i peces originals amb potents recursos multimèdia. Així, trobarem una rèplica del Polikarpov I-15 Xato, un dels avions republicans protagonista de les accions aèries a l’Ebre. La visita es completa amb l’entrada al refugi antiaeri del Serral. El CIARGA es complementa amb els itineraris als espais patrimonials de l’aviació durant la guerra civil al Penedès: aeròdroms, refugis militars i civils i els tallers. Així com amb el Centre de recerca i documentació sobre l’aviació i la guerra civil ubicat a la Biblioteca dels Monjos.
Fem un tomb Qui som Serveis que oferim Contacte Avís legal Col·labora INICI AGENDA RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
S’ubica en el Parc de la Memòria, a sobre del refugi antiaeri del camp d’aviació situat davant del mas el Serral (Els Monjos), en el terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. Obert dissabtes, diumenges, festius i ponts, de 10 a 14 h. Tancat els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.  Entrada general 4 € i reduïda 2 €. Entrada gratuïta pels infants fins a 12 anys. Jornades de lliure accés el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus) i els dies 27 i 28 de setembre (Jornades Europees del Patrimoni). Amb el preu de l’entrada s’inclou una presentació del contingut del Centre. Per a la gestió de visites i més informació truqueu als telèfons 669 287 539 / 938 982 514 o envieu un correu a ciarga@ciarga.cat. Consulteu la pàgina web www.ciarga.cat.
CENTRE D’INTERPRETACIÓ AVIACIÓ REPUBLICANA I GUERRA AÈRIA (CIARGA)   
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
+ Informació