© Femuntomb Team-2014
El Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA) és un equipament museogràfic que té com a objectiu la recerca, la conservació i la difusió de tot el patrimoni material i immaterial referit a l'aviació republicana durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939). S’emplaça a l’espai del Serral dins l’aeròdrom republicà dels Monjos que formava part del Vesper de la Gloriosa. Està dedicat a explicar la història de l’aviació republicana, tot mostrant el desenvolupament de l’aviació durant la guerra, la intervenció estrangera i la guerra aèria al front i a la rereguarda. També ens expliquen com es construïa un aeròdrom, quins avions s’hi emplaçaven, els tallers de muntatge i reparació i el personal (aviadors, mecànics, armers, etc.). L’exposició combina escenografies i peces originals amb potents recursos multimèdia. Així, trobarem una rèplica del Polikarpov I-15 Xato, un dels avions republicans protagonista de les accions aèries a l’Ebre. La visita es completa amb l’entrada al refugi antiaeri del Serral. El CIARGA es complementa amb els itineraris als espais patrimonials de l’aviació durant la guerra civil al Penedès: aeròdroms, refugis militars i civils i els tallers. Així com amb el Centre de recerca i documentació sobre l’aviació i la guerra civil ubicat a la Biblioteca dels Monjos.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
S’ubica en el Parc de la Memòria, a sobre del refugi antiaeri del camp d’aviació situat davant del mas el Serral (Els Monjos), en el terme municipal de Santa Margarida i els Monjos. Obert dissabtes, diumenges, festius i ponts, de 10 a 14 h. Tancat els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.  Entrada general 4 € i reduïda 2 €. Entrada gratuïta pels infants fins a 12 anys. Jornades de lliure accés el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus) i els dies 27 i 28 de setembre (Jornades Europees del Patrimoni). Amb el preu de l’entrada s’inclou una presentació del contingut del Centre. Per a la gestió de visites i més informació truqueu als telèfons 669 287 539 / 938 982 514 o envieu un correu a ciarga@ciarga.cat. Consulteu la pàgina web www.ciarga.cat.
CENTRE D’INTERPRETACIÓ AVIACIÓ REPUBLICANA I GUERRA AÈRIA (CIARGA)   
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
+ Informació