© Femuntomb Team-2014
Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d'Europa, consistent en la construcció de torres humanes de fins a nou i deu pisos d'alçada. Els castells són una part de la identitat cultural catalana transmesa de generació en generació. Les apassionants exhibicions castelleres posen de manifest el lema "força, equilibri, valor i seny". La pràctica dels castells té més de 200 anys d’antiguitat. Els castells van néixer a cavall de finals del segle XVIII i inicis del XIX a Valls. Actualment hi ha més de 8.000 castellers, agrupats en més de 60 colles. A l’Alt Penedès hi ha les tres colles, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca i una colla en formació els Vailets de Gelida. Els castells es realitzen en un entorn festiu, generalment en les festes majors a la plaça major del poble davant l'ajuntament, amb la participació de dues o tres colles. El calendari casteller arrenca a l'abril i es clou al novembre. No us perdeu una actuació castellera, són d’una gran bellesa plàstica, una comunió perfecta de força, equilibri, valor i seny. La UNESCO va aprovar lany 2010 la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Fem un tomb Qui som Serveis que oferim Contacte Avís legal Col·labora INICI AGENDA RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
  Per a més informació consulteu la pàgina web www.cccc.cat, o les agendes d’actuacions castelleres corresponents a les colles penedesenques: www.castellersdevilafranca.cat, www.jovedevilafranca.cat, http://xicotsdevilafranca.cat i http://vailetsdegelida.blogspot.com.es.  
COLLES CASTELLERES 
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: