© Femuntomb Team-2014
Els castells són una de les manifestacions culturals més genuïnes i singulars d'Europa, consistent en la construcció de torres humanes de fins a nou i deu pisos d'alçada. Els castells són una part de la identitat cultural catalana transmesa de generació en generació. Les apassionants exhibicions castelleres posen de manifest el lema "força, equilibri, valor i seny". La pràctica dels castells té més de 200 anys d’antiguitat. Els castells van néixer a cavall de finals del segle XVIII i inicis del XIX a Valls. Actualment hi ha més de 8.000 castellers, agrupats en més de 60 colles. A l’Alt Penedès hi ha les tres colles, els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca i una colla en formació els Vailets de Gelida. Els castells es realitzen en un entorn festiu, generalment en les festes majors a la plaça major del poble davant l'ajuntament, amb la participació de dues o tres colles. El calendari casteller arrenca a l'abril i es clou al novembre. No us perdeu una actuació castellera, són d’una gran bellesa plàstica, una comunió perfecta de força, equilibri, valor i seny. La UNESCO va aprovar lany 2010 la inclusió dels castells a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
  Per a més informació consulteu la pàgina web www.cccc.cat, o les agendes d’actuacions castelleres corresponents a les colles penedesenques: www.castellersdevilafranca.cat, www.jovedevilafranca.cat, http://xicotsdevilafranca.cat i http://vailetsdegelida.blogspot.com.es.  
COLLES CASTELLERES 
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: