© Femuntomb Team-2014
La Festa Major de Vilafranca del Penedès, declarada Festa Patrimonial d'Interès Nacional pel seu patrimoni folklòric i cultural, és una de les festes populars més espectaculars de Catalunya i se la coneix amb l’apel·latiu de la més típica de Catalunya. Des del segle XVII ha mantingut una estructura similar que inclou els actes religiosos i els actes populars que omplen els carrers i places de la població. Se celebra entre el 29 d'agost i el 2 de setembre i té el seu punt culminant el dia 30, diada de Sant Fèlix, patró de la ciutat. Durant aquests 5 dies, els carrers de Vilafranca s'omplen per seguir les actuacions dels balls folklòrics acompanyats de la música de les gralles en les seves actuacions en cercaviles i processons, per contemplar les exhibicions castelleres o gaudir de l'espectacle de música i foc amb l'entrada del sant a la Basílica de Santa Maria. L'origen de l'actual festa es troba en l'arribada l'any 1699 de les relíquies de Sant Fèlix, enviades des de Roma. L'arribada d'aquestes relíquies va coincidir amb la fi d'una llarga sequera. A partir d'aquest moment es començaren a venerar les relíquies i la seva popularitat va anar creixent fins que a l'any 1776 va ser designat copatró de la vila.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Se celebra a Vilafranca del Penedès entre el 29 d’agost i el 2 de setembre. Per a més informació truqueu al telèfon 938 920 358 o envieu un correu a festamajor@vilafranca.cat. Consulteu la pàgina web www.festamajorvilafranca.cat.
FESTA MAJOR DE VILAFRANCA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: