© Femuntomb Team-2014
Tal i com marca la tradició, pels volts de Sant Tomàs (el 21 de desembre) Vilafranca del Penedès celebra la centenària Fira del Gall.  Aquesta fira és un mercat d'aviram de pagès on el protagonista és el Gall Negre del Penedès, tot i que el visitant també hi trobarà tota mena d'aviram (gallines, galls de pagès, ànecs, galls d'indi, etc.). Des de temps immemorials la pagesia del Penedès s'ha dedicat a la criança d'una raça d'aviram autòcton. El gall més característic és el de plomatge negre atzabeja intens amb irisacions blavoses, amb les potes de color blau pissarra cendrós i amb la genuïna i inconfusible cresta de 5 o 6 puntes rematada per un clavell en tancar-se per la part posterior. La seva carn és de color roig- morat i el seu sabor és melós i consistent. Gall Negre del Penedès, cuina d'aviram i vins negres de la DO Penedès són els tres pilars de la Fira que en els darrers anys s’ha emplaçat al Parc de Sant Julià. A la Fira el visitant trobarà les parades de criadors de Gall Negre i tota mena d'aviram, així com l'Exposició-Concurs de raça de Gallina Penedesenca, l'Escorxador, l'estand de venda de Gall Negre ja sacrificat, la carpa del Superceller i el Rebost de Nadal, on es poden degustar diversos vins negres de la DO Penedès i finalment la gran carpa que acull la Mostra de Cuina d'Aviram i Vins Negres de la DO Penedès i que ofereix a tots els visitants la possibilitat d'escollir diferents propostes gastronòmiques a base d'aviram i maridar-les amb vins de la DO Penedès.  Els més petits gaudiran amb les matines i cercaviles de les figures del bestiari festiu de ploma vilafranquí: Mussolot del Campanar, Gall Tomasot, Gallina Ballarica i Gall Tomaset.  
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Se celebra a Vilafranca del Penedès al Parc de Sant Julià pels voltants de la festivitat de Sant Tomàs. La propera edició serà el cap de setmana 20 i 21 de desembre. L’organitzador és l’Ajuntament de Vilafranca a traves del Patronat de Comerç i Turisme. Per a més informació visiteu l’Oficina Municipal de Turisme (carrer Hermenegild Clascar, 2), truqueu al telèfon 938 181 254 o consulteu les pàgines web http://turisme.vilafranca.cat i www.firadelgall.com.
FIRA DEL GALL
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: