© Femuntomb Team-2014
La fil·loxera és un insecte que s’alimenta de la saba dels ceps fins a arribar a assecar-los i matar la planta. A les acaballes del segle XIX una plaga de fil·loxera destruí la majoria de vinyes d’Europa i concretament el 1887 la plaga arribà a Sant Sadurní d’Anoia. Sant Sadurní va tenir en aquells moments un paper important en la lluita contra la fil·loxera. La solució que s’adoptà fou la d’arrencar totes les vinyes per replantar-les amb una varietat de ceps americans, immunes a la fil·loxera, per empeltar a sobre les varietats de raïm del país. En record d’aquells fets s’ha organitzat des de l’any 1981 la Festa de la Fil·loxera. La Festa, que se celebra els dies 7 i 8 de setembre, té com a protagonistes la música, el foc, el color groc i les olors de la festa. La Festa amb elements de la cultura popular catalana –gegants, capgrossos, bestiari de foc, música d'arrel tradicional- i mitjançant uns balls i intervencions de diferents entremesos evoca de manera alegre i festiva aquest episodi decisiu. A més a més també pretén rendir un homenatge a l'esperit dels sadurninencs per superar un moment difícil, que a la vegada va servir per posar els fonaments de la producció del cava que distingeix Sant Sadurní.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
La Festa de la Fil·loxera se celebra a la vila de Sant Sadurní d’Anoia els dies 7 i 8 de setembre. L’organitzador és l’Associació Festa de la Fil·loxera (Casal d’Entitats, carrer Marc Mir 15) juntament amb l’Ajuntament de la vila. Per a més informació truqueu al telèfon 938 184 224 o envieu un correu a info@fil-loxera.com. També podeu consultar la pàgina web de l’Associació www.fil-loxera.com.
FESTA DE LA FIL·LOXERA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
+ Informació