© Femuntomb Team-2014
L’Hospital medieval de Cervelló, anomenat també Hospital d’Olesa, està situat a l’antic camí ral de Barcelona a Vilafranca del Penedès i és l’element més representatiu d’Olesa de Bonesvalls. Aquest hospital, malgrat les modificacions sofertes al segle XVI i posteriors, és una obra medieval del segle XIII construït en un estil de transició entre el romànic i el gòtic. La seva construcció va ser ordenada per Guillem II de Cervelló el 1262 i la seva missió inicial era acollir els vianants i pelegrins. Fa poc (2012) s’ha celebrat el 750 aniversari del hospital medieval que destaca pel fet de ser un dels pocs conjunts monumentals d’aquesta mena que encara es conserven íntegrament. Malauradament no s’ha fet res per a rehabilitar-lo i donar-li l’esplendor que es mereix. El conjunt està emmurallat i presidit per una torre de defensa de planta quadrada amb finestres geminades. A més, conté la capella de Santa Maria de l’Anunciació del segle XIII. Poc es conserva de la decoració original de la capella, només unes pintures murals que daten del segle XIV, encara que el seu estat de conservació és delicat. Hi destaca també, sobre el portal d’entrada al recinte exterior, una gran carassa esculpida en marbre probablement d’època romana i que representa una medusa. Actualment es de propietat privada i no es pot visitar el seu interior, però la bella estampa exterior envoltada de vinyes, bé val una visita.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Situat al petit nucli anomenat de l’Hospital, a la part baixa del municipi d’Olesa de Bonesvalls, vora la carretera d’Avinyonet. Està tancat, només s'obre per celebracions. Pertany al Bisbat de Barcelona, departament de Patrimoni telèfon 936 327 630. Per a més informació consulteu les pàgines web http://cataloniasacra.cat/llocs/hospital-de-cervello-d-olesa-de-bonesvalls/17/itinerari/28/l_ca  o www.olesadebonesvalls.org.
HOSPITAL MEDIEVAL DE CERVELLÓ
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: