© Femuntomb Team-2014
El Molí del Foix (antigament molí del Macià) és un equipament municipal ubicat a les antigues instal·lacions d’un molí fariner medieval al nucli dels Monjos que aprofitava l’aigua del riu Foix per a moldre gra i produir farina. D’aquest molí se’n conserva tota l’estructura exterior i part de la bassa on s’acumulava l’aigua. La primera referència històrica data del segle X. Posteriorment, del segle XIII al XIV, el Molí serà propietat del Monestir de Santes Creus. En aquesta època el molí és ja un recinte gran i sòlid amb tres parells de moles. Va funcionar com a molí fariner primer i industria farinera després, fins entrat el segle XX, quan canvià la seva activitat per celler i magatzem de vi. El 1995 el molí passà a ser propietat municipal i actualment l’edifici és la seu del Centre d’Interpretació Històrica i Natural del Molí del Foix, Aula de Natura i Jardí Botànic, on s’hi realitzen activitats educatives adreçades als escolars i al públic en general. El Molí té una sala d’exposicions temporals situada a la planta baixa. L’Aula de Natura es troba a la primera planta on s’ubica el Centre de Documentació Ambiental. La Sala de les Moles es troba en un nivell inferior i ha estat restaurada respectant els elements arquitectònics originals i així podrem observar on s’ubicaven les moles i els antics cups de vi. A l’exterior trobem el Jardí botànic on a més de passejar podem aprendre sobre les diferents comunitats vegetals que es troben a la comarca.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
El Molí del Foix - Centre d'Interpretació Històrica i Natural està situat al carrer Farigola núm. 2-6 d’Els Monjos (Santa Margarida i els Monjos). Està obert els dimarts, dijous i divendres de 9 h 30 a 14 h i dimarts de 16 a 19 h. Per a més informació truqueu al telèfon 938 186 928 o envieu un correu a molidelfoix@smmonjos.cat. Consulteu la pàgina web www.elfoix.net.  
MOLÍ DEL FOIX
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: