© Femuntomb Team-2014
El Museu d'Esperanto de Subirats (MES) és una col·lecció privada d'objectes relacionats amb l'idioma esperanto, situat a Sant Pau d'Ordal. Es tracta del material recollit per en Lluís Hernández Yzal en tota una vida dedicada a la llengua Esperanto i tot allò vinculat a la seva història. L’any 1968 es va inaugurar el museu a les dependències de la farmàcia regentada per ell mateix. A causa del creixement del fons i la insuficiència d’espai, l’any 1974 es va construir l’edifici que acull l’actual museu situat en un carrer batejat amb el nom de l’iniciador de l’esperanto, el Dr. Ludwik Lejzer Zamenhof. Amb la mort de Lluís Hernández l'any 2002, el museu només obria ocasionalment fins que el  2010 es va tornar a obrir al públic gràcies a una iniciativa de la família, el Patronat de Turisme de Subirats i l'Associació Catalana d'Esperanto. Amb més de 40 anys d’història, el museu és un dels més importants del món com a font de coneixement del moviment esperantista. El museu recull una importantíssima biblioteca amb més de 8.000 llibres, uns 15.000 butlletins i revistes d'esperanto corresponents a unes 400 capçaleres diferents i més de 1.500 cartells i follets relacionats amb congressos. També trobarem milers de postals, tot tipus d’objectes i material audiovisual. Per exemple podem trobar un interessants conjunt d'ampolles de cava etiquetades en esperanto, els petits manuals de butxaca per aprendre l'esperanto editats en multitud de llengües i algunes imatges de l'estada de Ludwik Lejzer Zamenhof a Barcelona el 1909. Gràcies a l’impuls del Patronat de Turisme de Subirats es poden realitzar visites guiades. També es realitzen tot tipus d’activitats relacionades amb l’Esperanto i el seu moviment.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Està situat al carrer del Dr. Zamenhof, 12 del poble de Sant Pau d’Ordal (municipi de Subirats). Es fan visites guiades d’una hora de durada aproximada els diumenges a les 13 h. Preu de l’entrada 2 €, gratuïta pels menors de 12 anys. Les visites guiades comencen a la plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal, al Punt d'Informació Turístic. Per a més informació o concertar visites en altres dates i horaris truqueu al telèfon 938 993 499 o envieu un correu a info@museuesperanto.org. Consulteu la pàgina web http://museuesperanto.org.
MUSEU D’ESPERANTO DE SUBIRATS (MES)
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: