© Femuntomb Team-2014
El Parc d’Olèrdola pertany des de l’any 1992 a la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona. La seva finalitat és la conservació, la millora, el desenvolupament harmònic entre l'activitat humana, la fauna, el medi físic i el paisatge i donar el tractament adequat al patrimoni arqueològic i arquitectònic de l'entorn. Es troba situat als darrers contraforts del massís de Garraf, al sector comprès entre la riera de Vilafranca i el puig de l'Àliga, a la partió entre les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf. Té una superfície protegida de 608 ha, que integren part dels municipis d'Olèrdola (Alt Penedès) i Canyelles (Garraf). El seu paisatge és un seguit de conreus, bosquines i màquies, amb el margalló com a arbust més remarcable. El relleu és relativament suau, alterat per la presència de penya-segats i cingleres. La plataforma rocosa central assoleix els 358 m d'alçada al seu punt més alt, la Talaia. Olèrdola és una talaia natural coronada per un conjunt monumental que queda tancat per una muralla, obra successiva d'ibers, romans i medievals. Al cim, trobem l'església de Sant Miquel, el cos principal de la qual data del segle XII. Cal esmentar, pel seu interès històric, les pintures rupestres localitzades al llarg del cingle de la Vall de la Seguera (balmes de can Ximet, can Castellví i els Segarrulls). Aquestes pintures, es van incloure el 1998 en la llista del Patrimoni Mundial per part de la UNESCO, com a part integrant de l'Art rupestre de l'arc mediterrani de la península Ibèrica.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Pertany a la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona. La oficina central del parc està situada a la masia de la Pleta, a la Carretera de Rat Penat a Plana Novella, km 3,5 (Sitges). L’horari és de dilluns a divendres de 9 a 15 h.  Per a més informació de les activitats del parc truqueu al telèfon 935 971 819 o envieu un correu a p.olerdola@diba.cat. Consulteu la pàgina web www.diba.es/parcsn. Altres punts d’informació són a l’ajuntament d’Olèrdola (938 903 502, p.olerdola.olerdola@diba.cat), al museu d'Arqueologia de Catalunya d’Olèrdola (938 901 420, mac.olerdola@gencat.cat / difusiomac.cultura@gencat.cat) i l’ajuntament de Canyelles (938 973 011, p.olerdola.canyelles@diba.cat).
PARC D’OLÈRDOLA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: