© Femuntomb Team-2014
El Parc del Foix pertany des de l’any 1993 a la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona. El parc està situat al mig del Penedès equidistant entre Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Vilafranca del Penedès. Comprèn una superfície de 3.157 ha que integren part dels municipis de Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos. Dintre d’aquest espai es troba el pantà de Foix, inaugurat el 1928, que recull les aigües del riu del mateix nom i de diverses rieres, com la de Pontons i la de Marmellar. El parc està situat a la continuació del massís del Garraf i la posició de l'embassament ve determinada per la conca del Foix, ja que es troba situat a l'últim tram de la conca. L'interès del parc se centra tant en la gran varietat d'ambients ecològics existents a l'entorn del pantà de Foix, una de les poques zones humides del Penedès, com en el ric patrimoni arquitectònic i històric dels castells de Penyafort i de Castellet de gran importància durant l'edat mitjana. El Parc, situat en la transició entre la plana penedesenca interior i la plana litoral, té una gran diversitat d’ambients ecològics, per la seva condició d’ecosistema humit dins un context de terres de secà. La flora i la fauna responen a aquesta dicotomia, de manera que hi trobem ecosistemes de ribera, de pantà, de rieres i de boscos. Respecte a la fauna els animals aquàtics són els més representatius: hi sovintegen peixos com la carpa, l’anguila o la bagra, tortugues d’aigua, serps d’aigua i altres rèptils i amfibis. A més, s’han catalogat fins a 210 espècies d’ocells en èpoques de migració.
Fem un tomb Qui som Serveis que oferim Contacte Avís legal Col·labora INICI AGENDA RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Pertany a la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona. La oficina central del parc està situada carrer Castell, 31, a Castellet i la Gornal. L’horari és de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Per a més informació de les activitats del parc truqueu al telèfon 977 670 169 o envieu un correu a p.foix@diba.cat. Consulteu també la pàgina web www.diba.es/parcsn. Altres punts d’informació són el castell de Penyafort (938 186 128, p.foix.penyafort@diba.cat) i el Molí del Foix, centre d'interpretació històric i cultural (938 186 928 / 938 174 889, molidelfoix@smmonjos.cat).
PARC DEL FOIX
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: