© Femuntomb Team-2014
El Parc del Foix pertany des de l’any 1993 a la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona. El parc està situat al mig del Penedès equidistant entre Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Vilafranca del Penedès. Comprèn una superfície de 3.157 ha que integren part dels municipis de Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos. Dintre d’aquest espai es troba el pantà de Foix, inaugurat el 1928, que recull les aigües del riu del mateix nom i de diverses rieres, com la de Pontons i la de Marmellar. El parc està situat a la continuació del massís del Garraf i la posició de l'embassament ve determinada per la conca del Foix, ja que es troba situat a l'últim tram de la conca. L'interès del parc se centra tant en la gran varietat d'ambients ecològics existents a l'entorn del pantà de Foix, una de les poques zones humides del Penedès, com en el ric patrimoni arquitectònic i històric dels castells de Penyafort i de Castellet de gran importància durant l'edat mitjana. El Parc, situat en la transició entre la plana penedesenca interior i la plana litoral, té una gran diversitat d’ambients ecològics, per la seva condició d’ecosistema humit dins un context de terres de secà. La flora i la fauna responen a aquesta dicotomia, de manera que hi trobem ecosistemes de ribera, de pantà, de rieres i de boscos. Respecte a la fauna els animals aquàtics són els més representatius: hi sovintegen peixos com la carpa, l’anguila o la bagra, tortugues d’aigua, serps d’aigua i altres rèptils i amfibis. A més, s’han catalogat fins a 210 espècies d’ocells en èpoques de migració.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Pertany a la xarxa de parcs naturals de la Diputació de Barcelona. La oficina central del parc està situada carrer Castell, 31, a Castellet i la Gornal. L’horari és de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Per a més informació de les activitats del parc truqueu al telèfon 977 670 169 o envieu un correu a p.foix@diba.cat. Consulteu també la pàgina web www.diba.es/parcsn. Altres punts d’informació són el castell de Penyafort (938 186 128, p.foix.penyafort@diba.cat) i el Molí del Foix, centre d'interpretació històric i cultural (938 186 928 / 938 174 889, molidelfoix@smmonjos.cat).
PARC DEL FOIX
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: