© Femuntomb Team-2014
De l’època Medieval encara queden edificis i espais que ens permeten  conèixer com era Vilafranca del Penedès en aquell temps. Vilafranca va  tenir un creixement intens durant la segona meitat del segle XII. La seva  situació com a via que enllaçava les terres cristianes amb les musulmanes  va ser decisiva per al seu desenvolupament i va convertir-se en una de les viles més pròsperes de la corona d’Aragó. El Patronat de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca organitza  un recorregut que inclou el convent de Sant Francesc, el Palau Reial, el  Palau Baltà i la Capella de Sant Joan, entre d'altres punts d'interès, que  ens trasllada a les darreries del segle XII i fins a finals de l’Edat Mitja. La  visita sol finalitzar amb una copa de vi a la Taverna de Vinseum tot  contemplant els trets arquitectònics de l'època més importants. Una altra activitat relacionada amb el llegat medieval de Vilafranca és la  visita de la Basílica de Santa Maria i també la del seu campanar. La  construcció de la torre del campanar de 52 m d'alçada va iniciar-se l'any  1285, al mateix temps que l'església de Santa Maria. Des de la seva  construcció el campanar va esdevenir un mitjà de comunicació per a  esdeveniments religiosos, civils i socials, que continua vigent fins els  nostres dies. Unes escales de cargol porten als visitants a les diferents  plantes del campanar. A dalt, el visitant podrà albirar una de les millors  panoràmiques de Vilafranca i comarca en el moment màgic de la posta del  sol.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
La Ruta Medieval és un recorregut guiat pel centre històric de Vilafranca del Penedès. El preu de la visita és de 5 € per persona, gratuït per a menors de 12 anys, i cal reserva prèvia. Les visites comencen puntualment a les 11 del matí davant de la Casa de la Vila. Per la visita guiada a la basílica de Santa Maria el preu són 4 € per persona, gratuït per a menors de 12 anys, i cal reserva prèvia. La visita al campanar de Santa Maria es pot fer a l’hora de la posta del sol de tots els dissabtes dels mesos de juny, juliol, agost, setembre i els dos primers d'octubre. També hi ha la possibilitat de fer visites concertades durant tot l'any. El preu són 5 € per persona, gratuït per a menors de 12 anys, i cal reserva prèvia. Per a més informació i reserves consulteu l’Oficina de turisme de Vilafranca del Penedès (carrer Hermenegild Clascar, 2) o truqueu al telèfon 938 181 254. També podeu consultar la pàgina web www.turismevilafranca.com/ca.
RUTA MEDIEVAL DE VILAFRANCA, BASÍLICA I CAMPANAR DE SANTA MARIA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: