© Femuntomb Team-2014
El ressorgiment econòmic de la comarca de l’Alt Penedès, especialment relacionat amb el conreu de la vinya i l'elaboració de vins i caves desprès del desastre de la fil·loxera, va propiciar l’arribada del corrent artístic i social del Modernisme. Propietaris agrícoles i comerciants impulsen edificacions amb tendències Modernistes per aconseguir el reconeixement social derivat de la seva puixança econòmica. Vilafranca, Sant Sadurní o Gelida tenen un bon grapat d’elements arquitectònics Modernistes que es poden descobrir fent alguna de les rutes que organitza cada una d’aquestes poblacions. La Ruta de Vilafranca és un itinerari que permet conèixer edificis com la Casa de la Vila, la Casa Guasch Estadella o la Casa de la Font Rodona. La ruta passa per la cripta de Santa Maria i finalitza a la monumental Casa Miró. A Sant Sadurní d’Anoia la Ruta, recorre les façanes modernistes del centre i després es va amb autocar fins a les Caves Codorníu per visitar- ne els edificis modernistes i fer una degustació de cava. La Ruta Modernista de Gelida és un recorregut guiat per nou cases modernistes del centre de Gelida. En una d'elles, Cal Jové, es visita part de l’interior. A més a més es pot combinar amb la visita guiada al castell de Gelida.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Cal reservar per fer la Ruta Modernista de Vilafranca del Penedès. Mínim 4 persones. Preu 5 € per persona. Inscripcions i reserves a l’Oficina de Turisme (carrer Hermenegild Clascar, 2), telèfon 938 181 254, www.turismevilafranca.com/ca. La Ruta Modernista de Sant Sadurní d’Anoia es duu a terme l’últim dissabte de cada mes de 10 a 14 h. Es requereix un grup mínim de 15 persones. Cal reservar amb antelació. Preu 10,75 € per persona, i inclou la visita guiada per Sant Sadurní, la visita a les caves Codorníu i una degustació de cava. Inscripcions i reserves a l’Oficina de Turisme (carrer de l'Hospital, 23), telèfon 938 913 188, turisme@santsadurni.cat, www.turismesantsadurni.cat. La Ruta Modernista de Gelida s’ofereix l’últim diumenge de cada mes si hi ha un mínim de 8 persones inscrites. Cal reservar amb antelació. Preu visita 3 € per persona, 2,5 €  per grups de com a mínim 12 persones, gratuïta per a menors de 9 anys. La Ruta Modernista s’inicia a les 12:30 h i es pot combinar amb la visita guiada al castell, que s’inicia a les 10:30 h. La ruta no es realitza als mesos d’agost i desembre. Inscripcions i reserves al Centre d’Interpretació del Castell de Gelida, telèfon  937 790 146, ci@castellgelida.org, www.aacg.info.
RUTES MODERNISTES DEL PENEDÈS
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
Galeria Fotogràfica