© Femuntomb Team-2014
Aquest conjunt monumental format pel castell de Sant Martí del segle X i l’església de Santa Maria del segle XIII està catalogat com a monument històric-artístic d’interès nacional i presideixen des del turó de la Roca el poble de Sant Martí Sarroca. És tracta d’un dels conjunts monumentals més importants del patrimoni històric i artístic del Penedès. La visita al castell comença per un petit museu municipal format per peces procedents d'excavacions i donacions. La visita continua per la sala capitular, els dormitoris i sala d’estar dels nobles. A la part baixa hi ha la sala del cos de guàrdia dels soldats i a l’altra banda del pati central trobarem una sala de reunions i el menjador. Sota d’aquest recinte es troben les cavallerisses amb una col·lecció d’estris pel treball de la terra. L’església de Sta. Maria, catalogada com una joia del romànic del Penedès, fou restaurada a principis del segle XX per l’arquitecte Puig i Cadafalch. Cal destacar-ne l'absis i el retaule gòtic de l’Ascensió del Senyor de 1415 atribuït a Jaume Cabrera.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Situat al turó de la Roca damunt de Sant Martí Sarroca. L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca s’encarrega de la gestió. L’horari de la visita guiada a l’hivern (Novembre - Març) és de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i de 15 a 18 h. A l’estiu (Abril – Octubre) és de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Dilluns no festius tancat. Els grups han de concertar les visites. La visita portada pel guia Josep Forcada i Galvany dura uns 45 minuts. Preu entrada individual 2,60 €, grups (més de 20 persones) 2 €, Jubilats, escolars i minusvàlids 1,70 €, per conveni amb empreses 1,30 €. Per a més informació truqueu als telèfons 938 991 111 / 938 991 669 o envieu un correu a st.martisa@diba.es. Consulteu la pàgina web www.santmartisarroca.cat.
CONJUNT MONUMENTAL DE SANT MARTÍ SARROCA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a:
Galeria Fotogràfica