© Femuntomb Team-2014
El monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, datat del segle XI, és un antic cenobi benedictí que s’aixeca, amb el seu campanar superb, a la localitat de Sant Sebastià dels Gorgs. Per la seva bellesa i singularitat és el temple més emblemàtic del romànic penedesenc i va ser declarar Bé d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l’any 2000. El conjunt monàstic té l’origen en una església del segle x, però la fundació del monestir va anar a càrrec de Mir Geribert a l’any 1029. El moment de màxim esplendor del monestir va ser durant els segles XII i XIII com a priorat regit pels monjos de l’abadia de Sant Víctor de Marsella. El 1412 va passar a dependre del monestir de Montserrat. El priorat va entrar en crisi i l'edifici es va anar deteriorant. El 1820 amb la desamortització el Priorat fou subhastat i l'església va esdevenir parròquia, una funció que encara avui exerceix. Està format per una església d’una sola nau dedicada a Santa Maria amb una capella a la banda nord, el campanar d’estil llombard de tres pisos amb planta rectangular i finestres geminades i un claustre romànic dels segles XI i XII, que fou restaurat el 2011, del qual destaca el treball escultòric dels capitells decorats amb motius vegetals i animals. El visitant, podrà gaudir d’un circuit dins del recinte del monestir i l’església on s’explica el context i evolució històrica de l’edifici i la vida quotidiana i organitzativa que tenien els monjos benedictins medievals.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
Està situat al poble de Sant Sebastià dels Gorgs al municipi d’Avinyonet del Penedès. Es pot visitar el primer i tercer dissabte de cada mes a les 11 i a les 12 h. Preu visita 2 €. Per a més informació o concertar visites en altres dates i horaris consulteu a l'Ajuntament d'Avinyonet al telèfon 938 970 000 o al correu electrònic avinyonet@diba.cat. Consulteu també la pàgina web www.avinyonet.org.
MONESTIR DE SANT SEBASTIÀ DELS GORGS
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: