© Femuntomb Team-2014
Situat al centre de Vilafranca del Penedès, en un antic palau medieval construït entre els segles XII i XIII. Obert des del 1935, és un dels museus del vi més antics d'Europa. Vilafranca ha adaptat l’antic museu en el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM). VINSEUM ofereix als visitants una experiència que s'adreça a tots els sentits, que convoca tots els seus records i sensacions al voltant del vi, que convida a fer-se preguntes sobre el món que ens envolta, amb un mètode narratiu, apassionat, divertit. I amb una posta en escena molt espectacular. La visita finalitza amb un tast de vi o cava a la taverna del museu. VINSEUM és també un espai dinàmic que ofereix una programació cultural potent i diversa, que vincula vi, cultura, gastronomia, pensament, arts escèniques, obert a diferents tipus de públic. L'edifici principal del museu és l'antic palau medieval de la corona catalano-aragonesa, construït entre els segles XII i XIII, i molt modificat ulteriorment. Fou adquirit per l'Ajuntament de Vilafranca el 1936 per ubicar-hi el museu. Al seu costat s'hi ubica Cal Pa i Figues, un edifici comprat posteriorment per al museu i reconstruït completament entre 1966 i 1975 que està a l’espera de començar la següent fase de reforma del Museu. La capella gòtica de Sant Pelegrí, contigua a l'anterior immoble, és un espai rehabilitat a principis dels anys vuitanta com a sala d'exposicions temporals del museu. En un altre edifici del carrer de la Palma el museu hi té instal·lat el seu Centre de Documentació i la resta d’arxius.
Fem un tomb Qui som Contacte Avís legal Col·labora INICI RUTES QUÈ VISITAR ALLOTJAMENT GALERIES NATURA CURIOSITATS JOCS AMB GPS
El museu està situat a la Plaça Jaume I, núm. 1 a Vilafranca del Penedès. Del 2 de maig i fins el 30 de setembre està obert de dimarts a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 14 h. La resta de l’any de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 14 h. Tancat tots els dilluns i els dies 25 i 26 de desembre,1 i 6 de gener i 1 de maig. Entrada general a 7 € i reduïda a 4 €. Gratuït pels infants de 0 a 12 anys, i per a tothom el primer diumenge de mes. L'entrada al Museu inclou el servei d'audioguies i una degustació final (excepte el primer diumenge de mes). Si voleu visitar en grup o contractar el servei de visites guiades és imprescindible la reserva prèvia. Enguany els nascuts l’any 1998 (i que per tant faran 18 anys al llarg de 2016) tenen l’accés gratuït a l’exposició del Museu durant tot l’any. A més, a finals d’any s’organitzarà un tast de vins adreçat únicament a aquest col•lectiu a la Taverna de Vinseum. Per a més informació o reserves truqueu al telèfon 938 900 582 o envieu un correu a vinseum@vinseum.cat. Tota la informació sobre la seva programació cultural es pot trobar a la pàgina web www.vinseum.cat.
VINSEUM MUSEU DE LES CULTURES DEL VI DE CATALUNYA
Guies, Rutes i Jocs amb GPS
Segueix-nos a: